آزمایشگاه دکتر منشدی

آزمایشگاه دکتر منشدی

پایگاه اطلاع رسانی فعالیت های علمی آزمایشگاه تشخیص طبی دکتر محسن منشدی
آزمایشگاه دکتر منشدی

آزمایشگاه دکتر منشدی

پایگاه اطلاع رسانی فعالیت های علمی آزمایشگاه تشخیص طبی دکتر محسن منشدی

انتشار مقاله لوسمی دکتر منشدی در شماره 132 ماه نامه اخبار آزمایشگاهی

 

 

لوسمی چیست؟ 

لوسمی  سرطان  خون  و مغز استخوان  است. این بیماری زمانی بوجود می آید که مغز استخوان ( ارگان تولید کننده سلول های خونی )  شروع  به تولید گلبول های  سفید  غیر طبیعی می کند که  بدون کنترل تقسیم  می شوند. گلبول های سفید بر علیه عفونت های بدن مبارزه می کنند، اما گلبول های سفید غیر طبیعی که  سلول های  لوکمیک  خوانده  می شوند همانند گلبول های طبیعی از بین نمی روند. در عوض، تجمع پیدا کرده وتعدادشان ازسلول های طبیعی خون مانند گلبول های قرمز،پلاکت ها وگلبول های سفید  طبیعی  و پیش سازهای  آن ها  در مغز استخوان  بیشتر می شود.  این  امر  سبب اختلال در اکسیژن رسانی کافی به بافت ها  ( کم خونی )، افزایش خون ریزی و عفونت های مکرر می گردد.

سلول های لوکمیک، همچنین قادرند درون مغز استخوان و جریان خون منتشر شده و  به تقسیم شدن خود ادامه دهند. این سلول ها در برخی مواقع می توانند تشکیل تومور بدهند و به ارگان ها صدمه بزنند. در این بیماری، اندام های تحت تاثیر بستگی به نوع لوسمی دارد، برای مثال، طحال، کبد و غدد لنفاوی ممکن است به  علت  وجود  سلول های  غیر طبیعی، بزرگ و متورم شوند. گاهی اوقات سلول های لوکمیک به سیستم اعصاب مرکزی ( مغز و طناب نخاعی ) نفوذ می کنند و درمایع مغزی نخاعی مستقرمی شوند.

در ایالات متحده همه ساله بیش از 43000 فرد بالغ و 5000 کودک مبتلا به لوسمی، تشخیص داده می شود. در مواردی مشاهده  شده  که  تماس  با تشعشعات، بنزن و برخی داروهای ضد سرطان خطر ابتلا به لوسمی راافزایش می دهد وموارد اندکی نیزدرارتباط با اختلالات ژنتیکی  یا عفونت های ویروسی نادر می باشند. و در خیلی موارد، عامل ایجاد کننده لوسمی ناشناخته باقی مانده است. 

 

                                                              مطالعه متن کامل مقاله لوسمی 

انتشار مقاله سرطان رحم دکتر منشدی در شماره 131ماه نامه اخبار آزمایشگاهی

 

 

 سرطان رحم 

سرطان رحم،  سرطان شایع دستگاه تولید مثل زنان است که به نام سرطان اندومتر نیز شناخته می شود. خون ریزی غیر طبیعی از واژن شایع ترین علامت سرطان رحم می باشد. هرگونه خون ریزی از واژن، در دوران  یائسگی بایستی غیر طبیعی قلمداد شود. خون ریزی در فواصل دوره های عادت ماهیانه، در زنان غیریائسه  نیز غیر طبیعی است که درآن صورت بایستی  با فوریت توسط یک پزشک مورد معاینه قرار گیرند. هرچند احتمال کمی وجود دارد که خون ریزی غیر طبیعی از واژن ناشی از سرطان رحم باشد، ولی باید مورد بررسی قرار گیرد. اگر پزشک با معاینه و پرسش هایی از وجود علائم  بیماری، به وجود یک  مشکل جدی در بیمار مشکوک شود و یا از تشخیص خود مطمئن نباشد، بیمار را برای بررسی های بیشتر به متخصص ارجاع خواهد داد.

بدن انسان ازمیلیون ها سلول مختلف ساخته شده است. سرطان زمانی بروزمی کند که برخی ازسلول ها به  طریق  غیر معمول تکثیر شوند. وقتی  که اندام ها و بافت های جامد، مبتلا به سرطان می شوند، رشد سلولی منجر به تشکیل تومور می گردد. در هرجایی از بدن که سلول ها تکثیر غیر عادی داشته باشند، احتمال بروز سرطان وجود دارد. در بیشتر موارد سرطان  رحم، سلول های  پوشش دهنده  رحم  که مخاط رحم ( اندومتریوم ) نامیده می شوند نیز مبتلا می شوند. به همین دلیل گاهی به سرطان رحم، سرطان اندومتر نیز گفته می شود. اگر درمانی صورت نگیرد، سرطان بسرعت قادر به رشد خواهد بود و از رحم به سمت سایر بافت ها در ناحیه لگن یا به سایر قسمت های دیگر بدن گسترش می یابد. گسترش سرطان معمولا از طریق سیستم لنفاوی صورت می گیرد اما امکان پیشرفت سرطان از راه جریان خون هم وجود دارد. سیستم لنفاوی از یک سری غدد تشکیل شده که در سرتاسر بدن وجود دارند واز طریق سیستمی  مشابه سیستم گردش خون به هم مرتبط هستند. با نفوذ سلول های سرطانی به سیستم لنفاوی، این بیماری به سایر قسمت های بدن از جمله استخوان ها، خون  و اندام ها راه پیدا می کند. علل  ایجاد کننده سرطان رحم، هنوز بدرستی مشخص نشده است،اما برخی عوامل می توانند خطر ابتلا را افزایش دهند. 

   

مطالعه متن کامل مقاله سرطان رحم